Sok z kiszonej kapusty i buraków – źródło witamin i soli mineralnych
Artykuły fermentowane po latach zapomnienia znów wróciły do naszego menu. Do kapusty i ogórków dołączają też inne, dotychczas mniej lubiane warzywa i owoce. Kiedy mówimy...
Źródło witamin i minerałów – kilka informacji o kiszonej kapuście
Jedyny w swoim rodzaju smak białej kwaszonej kapusty jest ważną częścią polskiej kultury kulinarnej. Jest ona elementem wielu potraw i statystyczny Polak stosunkowo często kładzie...
Nie pijesz soku z kiszonych warzyw? To duży błąd!
Z kiszonek korzysta się w polskiej kuchni od wieków. Ostatnio jednakże raz za razem mówi się także o zaletach prozdrowotnych soków z kiszonych warzyw, głównie...
Jedzenie rozgrzewające i jedzenie chłodzące. Poznaj jego wpływ na organizm
Czy słyszałeś kiedyś o produktach żywnościowych, które posiadają właściwości rozgrzewające i schładzające? Dowiedz się, jakie jedzenie możemy zaliczyć do tych grup oraz jak wpływają one...